Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Kulturnat i Øster Alling

OKT
15

Kulturnat i Øster Alling


Fredag d. 15. oktober 2021, kl. 19:00
Hovedgaden 43, 8963 Auning
Kulturnat i Øster Alling

”Fra Johannes til Møllehave”

Med Marianne Volf Andersen

Fredag d. 15. oktober 

kl. 19.00 I Øster Alling Kirke, og i Gl. Præstegård /Forsamlingshuset * ca. kl. 20.00

 Om nogen, var Johannes Møllehave en kendt og elsket skikkelse i offentligheden, både som digter, skribent og debattør. Han har sat sit aftryk i kulturlivet gennem sit livslange virke ved sit forfatterskab og sine foredrag. Som præst har han ved siden af sin præstegerning på en begavet måde formidlet bibelhistorien for børn, såvel igennem sin Børnebibel, så både børn og voksne fik et mere nært forhold til de gamle bibelske beretninger, som igennem sine bibelhistoriske digte/sange.

Ved dette års kulturnat, vil vi dykke ned i Johannes Møllehaves liv, og få et spændende indblik i hans slægts- og familiehistorie, som en væsentlig baggrund for forfatterskabet, og for forståelsen af denne enestående personlighed.

Med udgangspunkt i sin bog Bag om ordene fra 2007 tegner Marianne Volf Andersen et portræt af sin onkel, og med fotos fra familiealbummet og med ledsagelse af små anekdoter følger vi processen fra Johannes til Møllehave.                                                                                                                                        Marianne er Johannes Møllehaves niece, og er uddannet cand. mag i dansk litteratur og psykologi.

I tilknytning til foredraget synger Lisbeth Frandsen salmer og sange med tekst af Johannes Møllehave og H.C. Andersen. Hun er uddannet cand. mag. i musik, og virker som kirkesanger og korleder.

*Foredraget finder sted i Gl. Præstegård, hvis corona restriktionerne tillader det. Alternativt vil det blive afviklet i Forsamlingshuset.

I kirken vil sognepræst Lise Edelberg læse afsnit fra den ovenfor omtalte Børnebibel, og hvis det er muligt vil der blive fællessang med nogle af Møllehaves sange og salmer. Også her får vi fornøjelsen af Lisbeth Frandsen, der vil lede fællessangen og også synge nogle af sangene som solo.

I kirken kl. 19.00.

I Gl. Præstegård / Forsamlingshuset ca. kl. 20.00.

I lighed med foregående års Kulturnat vil der være mulighed for køb af vin, øl og sodavand i Gl. Præstegård/ Forsamlingshus

 

Gl. Præstegård og Øster Alling Menighedsråd