OKT
14

Øster Alling kirke kl. 19.00
Gl. Præstegård kl. 20.00
Tema: Hvordan gør vi det gode, når vi møder det onde?
Et relevant spørgsmål til alle tider, både på det universelle plan og i det enkelte menneskes tilværelse.
Det er dog i særdeleshed 2 aktuelle begivenheder som har ansporet til valget af denne overskrift på årets Kulturnat - Hvordan gør vi det gode, når vi møder det onde? - :
Ruslands overfald på Ukraine og Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum.
Vi har i anledning af sidstnævnte begivenhed inviteret generalsekretæren i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Quist-Sørensen til i Gl. Præstegård at fortælle os noget om Folkekirkens Nødhjælps historie og dens virke, men også til at sætte ord på hendes personlige forhold til det i spørgsmålet iboende dilemma.
Birgitte Qvist-Sørensen er cand.theol. med en master i ledelse. Siden 2014 generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp efter fire år som international chef samme sted. Hun har tidligere blandt andet været social- og sundhedsdirektør i Helsingør Kommune, programleder ved Red Barnet i Bosnien-Hercegovina, og ansat ved FN i Bangkok samt i Nordirland. Birgitte er en erfaren konsulent og foredragsholder.
Det musikalske indslag i kirken er denne gang lagt i hænderne på mor og datter, Helle Asmild og Amalie Malmgren Asmild. De to er bare en del af en musikalsk familie, hvor der udover moder Helle og Amalie er yderligere fire børn der spiller på et instrument.
Helle er uddannet som klassisk akkordeonist på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun spiller folkemusik fra mange dele af verden og optræder som historiefortæller, hvor hun blander musik og fortælling for derigennem at give tilhørerne en dyb og mere intuitiv oplevelse af musikken. Sammen med sin datter Amalie optræder hun ved arrangementet i Øster Alling Kirke med ”Et lille lys i et stort mørke – Karen Jeppe og Armenien,” som er en musikforestilling med armensk musik om folkemordet på Armenierne.
Amalie er violinist og sanger. Hun studerer Verdensmusik på musikkonservatoriet i Malmø. Amalie spiller udover armensk musik, som er det vi skal høre hende spille i kirken, også skandinavisk folkemusik samt musik fra Balkan, Mellemøsten og Kenya.
I Gl. Præstegård vil der sædvanen tro være mulighed for at købe øl, vin og vand.
Kulturnatudvalget